Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Denule

5. 5. 2008 20:44
plně souhlasím

s autorem článku, a to včetně odstavce o učitelích. Jsem učitelka, pracuji doma hodně (přípravy na hodinu, opravy písemek - pro info jedna čtvrtletka zhruba 30 minut krát 30 studentů ve třídě), ale je to moje rozhodnutí. Pokud budu chtít hodně peněz, půjdu dělat do soukromého sektoru za dvojnásobnou mzdu (fakt jsou ve školství malé), ale můžu zapomenout na prázdniny a naopak se smířit s občasnou prací do pozdních večerních hodin nebo o víkendu - když bude potřeba. V odborech nejsem, nestávkuji (ani v prosinci 2007) a nechci aby mým jménem mluvila nějaká nenasytná tlama v oranžovém tričku. Bylo by zajímavé porovnat počty stávkujících s celkovým počtem zaměstnanců a uvádět procenta. Ono zní jinak, že stávkovalo např. 100.000 učitelů a nebo 10% učitelů. Ale to už je věc médií. A jelikož na mě každý den někde vybafne Paroubek, tak se asi nedočkám. Pane Mlejnku, neberte osobně útoky jiných přispěvatelů, píchl jste do vosího hnízda, ale nedejte se. Těším se na Váš další článek. 

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

5. 5. 2008 21:50
Re: plně souhlasím

Zase jedna uvědomělá ... K těm vašim argumentům:

1) Nějak nechápu, do jaké firmy v soukromém sektoru půjde např. učitel češtiny či matematiky tak, aby ho tam s radostí uvítali a dali mu dvakrát více peněz než ve školství ...

2) Nahradit kvalitního učitele (který odejde ani ne tak kvůli penězům,  ale  spíše proto, že jeho práce je  sdělovacími  prostředky i většinou  veřejnosti čím dál víc znevažována)  je  přece  jen trochu těžší než  nahradit např.  prodavače v supermarketu či číšníka v pohostinství. 

3) Sdělovací prostředky (alespoň MF Dnes) mají spíše tendenci počty stávkujících zmenšovat než  naopak . A jestli snad na vaší škole stávkovalo jen 10 % učitelů, tak to ještě neznamená, že tomu tak bylo všude ...

0 0
možnosti
JG

nápad

5. 5. 2008 16:47
Jste zmaten

Vážený pane, s vámi může souhlasit jen člověk, který to nemá v hlavě v pořádku. Pletete komunismus, a odbory dohromady. Vždyť odbory jsou jediným právoplatným zástupcem pracujících. Sám jsem podnikatel ale proti odborům nic nemám. Je to v lidech. Když budou lidé v mé firmě spokojeni, věřte, že se to odrazí na výsledcích práce a o to jde. Když jim vytvoříme podmínky bude nám všem lépe a vyhneme se problémům. Promiňte ale praktiky některých mých kolegů podnikatelů jsou opravdu neetické a to jsem se vyjádřil velmi mírně. Jak se mají lidé bránit? Jste tak neomalený nebo máte nějakou poruchu v hlavě? Až pochopíte co jste napsal za blbost, určitě se budete stydět. A když ne, je mi vás líto. Odbory nejsou zhoubou firem ale daleko horší je nekompetentnost našich zákonodárců a to všech ale to vám nevadí že? Možná se bojíte o nich psát, i když to, co dělají by v žádném jiném státě nemohlo projít. O tom přemýšlejte. Odbory jen hájí svá práva a škody nepáchají. Přeji hezký den.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

5. 5. 2008 17:26
Re: Jste zmaten

jak se ma chudak zamestnanec branit proti utlaku zametnavatele, kdyz nebudou odbory ? inu uplne jednoduse, dat vypoved, a nalezt nejake jine pracovni uplatneni, lepe odpovidajici zamestnancove kvalitam, schopnostem a moznostem ... nu a ten zamestnanec, jehoz kvality, schopnosti a moznosti jsou rekneme "neprilis konkurenceschopne", holt bude rad, ze muze pracovat alespon nekde, treba s prescasy a neetickym chovanim.

0 0
možnosti
JH

leanne

5. 5. 2008 16:16
Pane Mlejnku,

musím s Vámi souhlasit prakticky ve všem, snad kromě odstavce o učitelských platech. Myslím, že učitelé, a zvláště pak ti dobří, by měli být placeni královsky. Stát nemůže přeci očekávat, že národ budou vzdělávat jen špatně placení nadšenci. Aby byli kvalitní učitelé, musí být kvalitně placeni. Beru to jako investici do budoucna - kvalitní učitel rovná se dobře vzdělaný  občan této země, který společnosti v budoucnu něco dá. Jak nemám odboráře v lásce, tak v případě těch učitelských bych přivřela očko :-)

0 0
možnosti
JG

nápad

5. 5. 2008 16:59
Re: Pane Mlejnku,

Vážená paní učitelko, všichni jsou hloupí jen ti učitelé jsou nejlepší. Otázka je, proč jsou ostatní tak hloupí, když máme samé chytré učitele? Není to náhodou v těch vyučujících? Myslím si, když si někdo myslí, že jen "já dělám vše dobře a ostatní jsou neinteligentní" je právě onen ten neinteligentní. Není to moc složitě napsáno. Omlouvám se za formu ne za obsah.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

5. 5. 2008 14:47
Vydržel jsem dva odstavce

dál jsem číst nedokázal. Tolik hnusu a nenávisti, co jste na tom malém místě, pane, naslintal, se hned tak nevidí.

0 0
možnosti
MB

MychalB

5. 5. 2008 15:20
Re: Vydržel jsem dva odstavce

jó, pravda bolí, pane Štěchu... :-P

0 0
možnosti
KK

kontrola_nemocnych

5. 5. 2008 14:43
jinak promr_ala ODS taktez 8 let

ale to mlejnek nenapise, protoze proste lze tak aby mu to pasovalo na radobypravicactvi.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

7. 5. 2008 16:05
Re: jinak promr_ala ODS taktez 8 let

ODS nevladla celych 8 let, bylo i OF. Ale podle vas se melo za prvnich 8 let stihnout vse - zreformovat ekonomiku i bankovnictvi, duchodovy i zdravotni system, vyresit skolstvi a polici. Zkuste premyslet o prioritach, prosim. 

0 0
možnosti
KK

kontrola_nemocnych

5. 5. 2008 14:41
duchodova reforma

je jen eufemismus pro to aby nam stat nemusel vyplacet duchody na ktere do prubezneho systemu aktualne prispivame.

pokud nekdo navrhne reformu kdy mi ponecha VSECHNY penize co sly na duchodove pojisteni tak prosim. ale ne ze platit budu dal akorat ze nic nedostanu.

0 0
možnosti
BB

Bhans

5. 5. 2008 14:07
holt, primitíva se nezapře

0 0
možnosti
N

neeu!

5. 5. 2008 14:43
Re: holt, primitíva se nezapře

já gratuluji vám, že můžete reagovat i bez věcných připomínek, pouze s použitím výkřiků, jaké mají v oblibě oranžoví soudruzi... mimochodem - stránky ksčm jsou podbarveny stejnou oranžovou, jako demagogie čssd...že by velký třesk na obzoru...?

0 0
možnosti
MJ

kizt

5. 5. 2008 13:01
gratulace

gratuluji zřizovateli blogu idnes.cz,že se zde mohou prezentovat i lidé s těžkým poškozením mozku až na hranici imbecility jako je pan Mlejnek. Je to opravdu záslušný čin poskytovat čtenářům takový zážitek.

0 0
možnosti
RK

richu_ch

5. 5. 2008 13:08
Re: gratulace

ano, o forme se da diskutovat. Ale obsahove je to spravne.

0 0
možnosti
JB

jekkal

5. 5. 2008 12:43
Další

modrej komsomolec žijící v rannám kapitalismu, pisálku dovzdělej se v tom jak funguje skutečně vyspělej demokratickej západní svět.  

0 0
možnosti
RK

richu_ch

5. 5. 2008 12:57
Re: Další

co to meles ty bolsane ... na zapade se odbory do politiky nepletou - to by si nasrali do vlastniho hnizda ...

.

A stejne: tam, kde jsou silne odbory, je kupodivu ekonomicka situace te ci one firmy zpravidla spatna ...

0 0
možnosti
E

ela123

5. 5. 2008 12:34
naprosto s tebou Jirko souhlasím

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2824x
Normální človíček, s obyčejnými starostmi a radostmi, který se na svět dívá více zprava a fandí všem kteří chtějí v životě něco dokázat, místo zbytečných tlachů.
Po prvních dvou příspěvcích i imunní proti komentářům.
Odkojen Zepelíny, Sabaty, Párply a Floydy, nesnáším seriály a big soutěže všeho druhu.
Objevil jsem kouzlo www, html, php, sql a ajaxu, nakukuji do flashů, avíček a digifotogalerií.
Novodobé rudochy a rudochy light považuji za největší hrozbu tomuto národu .....